Kinesist – Psychosomatische pijnen | Craniosacraaltherapie

Meer over mij en mijn therapeutische visie

In 2004 volgde ik een opleiding palliatieve kinesitherapie en kreeg er les over craniosacraaltherapie van Marijke Baeken. Ik begon al snel zelf te zoeken naar de craniosacrale ritmes en kwam tot de ervaring dat die heilzaam waren. Het zou een ‘eye opener’ worden die mijn therapeutisch visie enorm zou beïnvloeden. Het was een eerste stap om op een heel andere wijze in contact te komen met het lichaam.

In 2007 startte ik in de Reliantie de opleiding craniosacraaltherapie. Het werd het begin van een lange weg. Aanvankelijk dacht ik enkel de introductiemodule van 7 weken te volgen. Ik geraakte echter zo in de ban van de opleiding dat het een traject van volle 4 jaren werd.

 

 

Getuigenis van een patient


Een getuigenis van een patiënte die in 1988 ernstig auto-ongeval had met hersenbeschadiging en multiple breuken. Ze hield er epilepsie aan over en een geretardeerde motoriek. Ze is dus een persoon met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Op de koop toe heeft ze ook sclerodermie, reuma van de huid. Daarvoor verblijft ze elke maand enkele dagen in het ziekenhuis voor het toedienen van medicatie via baxters. Ik vroeg haar kort eens te willen opschrijven wat cranio met haar doet en citeer haar woordelijk:

Ladi & Cranio
Gestresseerd ga ik op bed liggen.
Ladi laat me gemakkelijk liggen (kussen onder m’n knieën) en hij praat zacht.
Hij legt zijn handen in mijn nek.
Daarna voel ik schokjes van m’n nek over mijn ruggenwervels lopen.
Ik krijg nieuwe ENERGIE!
AANGENAAM. Als ik opsta, is de pijn, stress, volledig WEG!
Ik voel me 20 jaar jonger en precies of ik nooit in het ziekenhuis heb gelegen!!

Voor wie is cranio bedoeld?

Cranio is voornamelijk bedoeld voor die aandoeningen waarvoor de klassieke geneeskunde te weinig resultaat oplevert en waarbij de klassieke medicatie niet voldoende resultaat geeft. Elke kinesist wordt geconfronteerd met chronische patiënten waarbij de klachten moeilijk te verhelpen zijn.

Zelf heb ik mij verdiept in aandoeningen zoals fibromyalgie, cvs, burn-out en rouwverwerking. Ook chronische en acute sinusitis, acute en chronische tinitus evenals chronische hoofdpijn en migraine zijn goed behandelbaar. Vaak boeken we snelle en adequate resultaten.
Waar de patiënten vroeger na een sessie slechts voor een korte tijd en beperkt geholpen werden, stel ik nu samen met hen vast dat ze dankzij de cranio zich veel beter voelen. Ook de frequentie van het aantal behandelingen is sterk gedaald.

Hoe we tot dat resultaat komen, is een lang verhaal en je kan daar over lezen op de website van de Reliantie waar ik mijn opleiding volgde.